nieuws

Behaenk doet grootste deel portefeuille van de hand

Archief

Behaenk Adviesgroep verkoopt haar portefeuille met uitzondering van die in het kerngebied. De portefeuille wordt in twaalf delen gesplitst die worden verkocht in combinatie met volledige bedrijfsondersteuning door Behaenk.

Onder de noemer AssurantieConcept worden binnenkort portefeuilles te koop aangeboden die nu in handen zijn van de Behaenk Adviesgroep. Deze tussenpersoon in Delft raakte vorig jaar in de problemen (onder meer door een avontuur op de Nederlandse Antillen) en werd gered door drie verzekeraars die nu samen alle aandelen in handen hebben. Het zijn ASR (Stad Rotterdam), SNS Reaal (Hooge Huys) en Zurich. Zij hebben alle drie een minderheidsbelang. De verkoop van de portefeuille is een vervolg op deze affaire. Behaenk die is gevestigd in Delft, houdt zelf de portefeuille die betrekking heeft op het gebied Zuid-Holland-zuid. De drie bijkantoren in Zoetermeer, Pijnacker en Papendrecht worden gehandhaafd.
De rest van de portefeuille wordt gesplitst in twaalf regionale delen en verkocht volgens de formule AssurantieConcept. “We willen ons richten op het kerngebied en volgens dit concept is dat mogelijk terwijl tevens onze expertise niet verloren gaat”, zegt Behaenk-directeur Peter van Haagen.
Het AssurantieConcept houdt in, dat de twaalf kopers niet alleen een portefeuille kopen, maar ook een volledige facilitering door Behaenk. “Het gaat om een complete backoffice, ondersteuning op het gebied van automatisering, marketing en communicatie. Daarbij biedt een gezamenlijke inkoop voordelen voor onder meer de provisie”, zegt Cisco Barao, van Haasnoot, Barao & Partners in Katwijk (verkoop en aankoop van portefeuilles en advisering). Barao zegt dat hij en partner Willem Haasnoot AssurantieConcept hebben bedacht en dat zij in opdracht van Behaenk de zaken begeleiden tot die definitief zijn afgewikkeld.
De portefeuilles die te koop worden aangeboden, hebben volgens Barao een provisie-inkomen van rond een ton en zijn marktconform samengesteld. “Het gaat om een verhouding van ongeveer 80/20 particulier/bedrijven, en een verhouding van ongeveer 80/20 schade/leven, met de doorsnee mix van schadeverzekeringen.”
“We mikken met AssurantieConcept op startende tussenpersonen”, zegt Barao, “maar bestaande zijn uiteraard ook welkom.” Het is de bedoeling dat de nieuwe eigenaren begin volgend jaar van start gaan. “Maar wie eerder wil starten, kan dat. De backoffice bij Behaenk is er klaar voor.” Eind augustus houdt AssurantieConcept een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Assurantieconecpt is bereikbaar op tel. 071- 408.02.22.

Reageer op dit artikel