nieuws

Bedrijvenportefeuille Fortis Bank naar Dorhout Mees Assurantiën

Archief

Fortis Bank en de begin vorige maand opgerichte Rotterdamse makelaar Dorhout Mees Assurantiën verwachten op 15 oktober het definitieve contract te tekenen met betrekking tot de overname van de bedrijvenportefeuille en 75 medewerkers van het assurantiebedrijf van de bank. De effectieve overdracht zal naar verwachting per 1 januari volgend jaar plaatshebben.

Eind vorige week ondertekenden Fortis en Dorhout Mees Assurantiën een intentieverklaring over de overname van de bedrijvenportefeuille waarvan geen nadere gegevens werden bekendgemaakt. “Nee, aantallen en bedragen noem ik niet”, zegt directeur Focko Dorhout Mees (36) desgevraagd. Het nieuwe assurantiebedrijf zal zich vestigen in Rotterdam. Focko Dorhout Mees is nog op zoek naar een geschikte lokatie. “Begin volgend jaar moet die zijn gevonden. Tot zolang blijft het assurantiebedrijf gevestigd in het bankkantoor van Fortis aan de Coolsingel in Rotterdam.”
Met de overdracht van de bedrijvenportefeuille, die volgens Fortis “geheel in lijn met de strategie van de bankverzekeraar” is, gaan ook 75 medewerkers mee over naar hun nieuwe werkgever. Bestaande en nieuwe klanten zullen straks worden bediend door accountmanagers van Dorhout Mees Assurantiën in samenwerking met de 27 lokale kantoren van Fortis Bank.
Aandeelhouders
De aandeelhouders van Dorhout Mees Assurantiën zijn: ASR (49%), Jaap Meijers (25,5%) van Meijers Assurantiën in Amsterdam en Focko Dorhout Mees (25,5%). “Het belang van Jaap Meijers is op persoonlijke titel”, benadrukt Focko Dorhout Mees. Hij is niet bang voor conflicterende belangen. “Jaap en ik kennen elkaar al lang. In Nederland zijn we elkaars concurrenten, maar tegelijkertijd zullen we veel gaan samenwerken binnen het WBN waartoe ook Dorhout Mees Assurantiën zal toetreden.” Ook aandeelhouder Jaap Meijers voorziet geen problemen. “We hebben hier uitgebreid over gesproken. We zijn bevriende makelaars die elkaar goed kennen. Heus, als het geen goede deal zou zijn geweest, had ik het echt niet gedaan.”
Focko Dorhout Mees was tot 1 juni in dienst van assurantiemakelaar Marsh, de concurrent die medio 1998 Sedgwick overnam toen hij en vader ‘Prik’ Dorhout Mees in de directie zitting hadden. Vader ging met pensioen na de overname; zoon Focko bleef directeur bij Marsh. Geruchten dat hij voor zijn vertrek per 1 juni dit jaar bij Marsh al enige tijd op non-actief zou hebben gestaan, spreekt hij met klem tegen. “Daar is niets van waar. Mijn vertrek is in goed overleg gegaan. Er waren geen spanningen.” Als mogelijke verklaring voor de geruchten oppert Focko Dorhout Mees: “Dit soort berichten circuleren altijd als iemand onverwachts ergens opstapt.”
Focko Dorhout Mees is overigens nog directeur/eigenaar van Dorhout Mees Financial Services, gevestigd aan de Entrepotstraat in de Maasstad. Dit bemiddelingsbedrijf (geen medewerkers) is eind juni van dit jaar opgericht.

Reageer op dit artikel