nieuws

Bedrijvenpolis DAS biedt kredietwaardigheidstoets

Archief

DAS-verzekerden met een incassodekking kunnen vanaf april ook de kredietwaardigheid van hun afnemers laten toetsen.

De uitgebreide bedrijfsrechtsbijstandpolissen van DAS hebben een incassodekking. Ondernemers met zo’n polis kunnen straks de kredietwaardigheid van hun potentiële afnemers laten toetsen via Kisys-kredietadvies, een initiatief van DAS en Graydon kredietmanagement. Via de website van DAS, www.das.nl, kunnen zij online een kredietrapport met actuele informatie aanvragen. Een rapport kost e 24.
Door een rapport kan de ondernemer de kans op incassomoeilijkheden met de betreffende afnemer beperken. Indien de ondernemer een positief kredietrapport kan overleggen, brengt DAS hem bij een gerechtelijke incassoprocedure niet het gebruikelijke eigen-risicobedrag in rekening.

Reageer op dit artikel