nieuws

BCE-voorzitter Grootkerk: ‘Meer bevoegdheid voor schade-expert’

Archief

Het Bureau Coördinatie Expertiseorganisaties (BCE) vierde begin dit jaar zijn 25-jarig bestaan in de Central Studio’s te Utrecht. Voorzitter Henk Grootkerk pleitte in zijn (nieuwjaars)toespraak voor uitbreiding van de bevoegdheden van de schade-expert.

Het BCE telt zestig leden met in totaal elfhonderd experts, goed voor driekwart van de totale Nederlandse expertisebranche. Grootkerk pleitte er in zijn speech voor het beroep van de schaderegelaar verder aan te vullen en te verzwaren. “Verder verwacht ik ook dat de schadebehandeling meer losgemaakt moet worden en in zelfstandig opererende ondernemingen, al dan niet gelieerd aan expertisebedrijven, moet worden ondergebracht,” zei Grootkerk. Dergelijke veranderingen hebben volgens hem tot gevolg dat het schaderegelingsproces objectiever, sneller en goedkoper kan plaatsvinden. “Ik ben er absoluut van overtuigd, dat we binnen vijf jaar op dit gebied veel bereikt zullen hebben.”
Dit voorjaar wil het BCE zich middels voorlichtingsbijeenkomsten meer gaan profileren, met name richting het intermediair. Tijdens zeven bijeenkomsten in maart en april zal aandacht worden besteed aan het BCE en de onafhankelijke expertise. Als dagvoorzitter zal Joop Waterreus fungeren.
De 650 genodigden konden zich na het officiële gedeelte uitleven op een heuse kermis (zie pagina …).
BCE-voorzitter Henk Grootkerk: “Schadebehandeling moet in zelfstandige ondernemingen worden ondergebracht”.

Reageer op dit artikel