nieuws

Bastian & Visser kopen Jan Koolen

Archief

Het Eindhovense intermediairbedrijf Bastian & Visser heeft Koolen Assurantiën in Valkenswaard overgenomen.

Bastian & Visser telt nu vijf vestigingen, in Eindhoven, Weert, Helmond, Den Bosch en Valkenswaard. Het bedrijf ging in 1993 van start in Valkenswaard. De directeuren Peter Bastian en Ruud Visser kennen elkaar als collega’s van Eerste Hollandsche en later Aegon. “Later hebben we meer vestigingen geopend. Nu staan Geldrop, Veldhoven en Tilburg op de rol. We ambiëren meer dan tien filialen in Brabant”, aldus Visser. Eerder werd alleen de portefeuille van Assurantie- en adviesburo Oudejans (Valkenswaard) overgenomen.
De jongste aankoop is goed voor acht personeelsleden (inclusief Jan Koolen) en 2.500 relaties. De portefeuille van Bastian & Visser is nu ruim 9.000 relaties groot. Naast verzekeringen en hypotheken is de onderneming actief in makelaardij o/g.
Commissaris
Volgens Visser zijn de aandelen in handen van hem en compagnon Bastian. Opvallend is dat Henk Aarse staat genoteerd als commissaris: Aarse is directielid bij verzekeraar Falcon. Visser: “Wij maken gebruik van het commissarismodel. Andersom ben ik bijvoorbeeld weer commissaris van een bedrijf van Aarse dat actief is in onroerend.”
De Falcon-directeur beschikt zelf nog altijd over een inschrijving in het assurantietussenpersonenregister van de SER, onder de naam Dobas Assurantiën, Financiering en Onroerend Goed.

Reageer op dit artikel