nieuws

Basic-life: veertig polissen per maand

Archief

Basic-life, de internetverzekeraar van Fortis/ASR, heeft vorig jaar gemiddeld ruim veertig polissen per maand verkocht.

De totale premieomzet bedroeg e 33,8 mln, waarvan e 27,6 mln uit 154 garantiekoopsommen en e 6,2 mln uit 347 nieuwe beleggingspolissen (voornamelijk koopsommen). Het verzekerde kapitaal bedroeg op 31 december van het vorig jaar e 48,7 mln, waarvan zo’n 40% voor unit-linkedverzekeringen. ASR-woordvoerder Freek Boermans noemde de verkoopresultaten van Basic-life eerder dit jaar “bevredigend” (zie AM 1/2, pag. 3). Boermans zei wel dat de introductie bij tussenpersonen minder vlot verliep dan aanvankelijk was aangenomen.
Het nettoresultaat van Basic-life was vorig jaar nog e 2,3 mln negatief, tegen e -1,8 mln in debuutjaar 2000. Die cijfers vallen onder de noemer ‘aanloopverliezen’.

Reageer op dit artikel