nieuws

“Banken zijn alert geweest”

Archief

In AM 15 (pag. 2) ging het commentaar over de terreurmailing van verzekeraars.

“Hierbij alsnog een (verlate) reactie van mij naar aanleiding van het artikel met betrekking het werven van nieuwe klanten als gevolg van de terreurmailing. In het voorwoord spreekt Wim Abrahamse over tendentieuze informatie door de Rabobank, maar hij zal toch ook wel weten dat Interpolis, dochter van de Rabobank, al sinds 1997 de Alles in Een Polis voert, waarop wel degelijk een korting van 12% op de premie verleend wordt. Dus dat is geen lokkertje. Ook wij hebben een groot aantal relaties benaderd en met succes. Ik vraag mij af waarom nu specifiek de banken en dan met name de Rabobanken op een naar mijn mening negatieve manier zijn genoemd. Naar mijn mening zijn de banken erg alert geweest. Immers, de periode dat de mailing bij de mensen op de deurmat viel en kon worden overgesloten, viel juist in de vakantieperiode. Dan is het zuur voor een aantal verzekeraars dat ze er toch aan moeten geloven.
Neen, wat mij al jarenlang een gruwel is, zijn de ellendige, langlopende contracten, waar een tussenpersoon niets aan hoeft te doen en gedurende een reeks van jaren provisie voor opstrijkt. Soms bekruipt mij het gevoel bij het lezen van het AM dat zij vinden dat bij de banken geen echte assurantieadviseurs aan het werk zijn, maar slechts postenjagers. Dat dit niet zo is, wijzen de omzetcijfers wel uit en bovendien zijn wij misschien wel sneller en attenter met acquisitie; zijn er sneller bij en daar is toch niets verkeerd aan.”
E.M. Schölzel, Rabobank Hoeksche Waard Noord

Reageer op dit artikel