nieuws

Bank of Scotland verwijst op site ook naar intermediair

Archief

Online hypotheekverstrekker www.eubos.nl gaat sinds 15 oktober door het leven als www.bankofscotland.nl. Op de vernieuwde site kan de bezoeker nu ook direct kiezen voor advies door een tussenpersoon.

“We hebben gemerkt dat de naam Bank of Scotland meer vertrouwen wekt”, zo verklaart directeur Retail Frank van Rijn de naamswijziging. “We gingen ervan uit dat de consument de naam Eubos wel zou verklaren als European Bank of Scotland, maar dat bleek niet het geval te zijn. De naam bleek minder kracht te hebben dan wij dachten.”
Verder heeft de online hypotheekverstrekker het callcenter, dat voorheen was uitbesteed, binnen de eigen organisatie gebracht. “En we zijn binnen Amsterdam verhuisd naar de Rembrandt Toren”, voegt Van Rijn toe. “We zijn van een klein initiatief gegroeid naar een grotere bancaire instelling. Als er al sprake is geweest van een experimentele fase, dan is die nu voorbij.” Bank of Scotland telt nu veertien medewerkers. Het productassortiment wordt mogelijk uitgebreid met spaarproducten.
Schoenlepel
Op de nieuwe site hebben bezoekers, anders dan bij Eubos.nl, de mogelijkheid om voor een hypotheekadvies een tussenpersoon in te schakelen. Daarmee benadrukt de bank de multi-channelstrategie: “Wij richten ons ook op de traditionele distributiekanalen. Wij zagen internet bij de introductie van Eubos als de schoenlepel om de Nederlandse markt binnen te komen. Nu doen wij ook zaken met wat wij noemen master brokers als Kombin, NIA, Welke en Financium. En we werkten al samen met De Goudse en Royal, die onze hypotheken onder eigen label verkopen.”
Bank of Scotland zegt sinds november 1999 in totaal voor een bedrag van e 6 mld aan aanvragen te hebben ontvangen. Daarvan is voor ongeveer e 1 mld daadwerkelijk in “duizenden” hypotheken omgezet. Hoeveel daarvan via internet tot stand is gekomen, is niet duidelijk. Wel draaide de online hypotheekbank binnen twee jaar break-even.
De nieuwe site wordt deze maand onder de aandacht gebracht via krantenadvertenties en reclamespots op de radio.
De nieuwe site van Bank of Scotland

Reageer op dit artikel