nieuws

Baeten in raad van bestuur ASR

Archief

Jos Baeten (43) is sinds vorige week lid van de raad van bestuur van ASR (onder meer Amev, Stad Rotterdam, Amersfoortse, Europeesche).

Baeten begon zijn loopbaan in 1980 bij Stad Rotterdam. In 1991 werd hij benoemd tot statutair directeur bij N.V. Maatschappij van Assurantie Discontering en Beleening der Stad Rotterdam Anno 1720 en in 1985 volgde zijn benoeming tot statutair directeur bij Levensverzekeringsmaatschappij Stad Rotterdam. Op 1 oktober 1999 werd hij benoemd tot directievoorzitter van Stad Rotterdam.
De raad van bestuur van ASR bestond al uit Carlo de Swart, Jacques van Ek, Victor Goedvolk, Kees Rutten en Roel Wijmenga.
Opvolger
De nieuwe directievoorzitter van Stad Rotterdam wordt Thijs Meinders (49). Hij volgt Baeten per 1 januari op. Meinders is vanaf 1979 werkzaam in de verzekeringsbranche en bekleedde diverse leidinggevende posities bij Univé, laatstelijk als algemeen directeur.
Vorig jaar stapte Meinders plotseling op bij Univé. Hij nam toen de verantwoordelijkheid voor “de tegenslag waarmee Univé kampt bij de voortgang van de vernieuwing van haar organisatie”.
In februari van dit jaar werd hij benoemd tot statutair directeur bij Stad Rotterdam, met het schadebedrijf als zijn aandachtsgebied. Meinders is tevens bestuurslid geweest van het Verbond van Verzekeraars en het Centrum voor Verzekeringsstatistiek.
Jos Baeten
Thijs Meinders

Reageer op dit artikel