nieuws

BAE verhoogt kosten voor deelneming

Archief

De BAE-groep heeft een aantal tarieven voor de deelnemende tussenpersonen verhoogd. Voor Select-deelnemers, die alle verzekeringen bij het Eindhovense volmachtbedrijf onderbrengen, blijven de prijsstijgingen beperkt.

Belangrijkste wijziging is de verhoging van de omslagkosten. “Hier gaan wij nog duidelijker de voordelen voor echte deelnemers aangeven”, aldus BAE. Voor deelnemers die vierhonderd of meer polissen bij BAE hebben ondergebracht, blijven de omslagkosten gelijk. In 2003 wordt die grens opgetrokken naar vijfhonderd contracten. Voor overige tussenpersonen is het minimumtarief verhoogd van ( 100 naar e 75. Dat komt volgens BAE overeen met tweehonderd polissen. “De tariefsaanpassing bedraagt ongeveer 6 tot 7% en het is dus zaak zo snel mogelijk minimaal tweehonderd polissen via BAE-groep onder te brengen.”
BAE lijkt het tussenpersonenbestand, dat ongeveer 175 deelnemers telt, te willen inkrimpen: “Onze ervaring leert dat de tussenpersonen met kleine portefeuilles over het algemeen de meeste werkzaamheden bezorgen en vaak kwalitatief twijfelachtige posten aanbrengen c.q. bijzonder veel royeren”.
De groep wil aan het Select-deelnemerschap meer voordelen gaan verbinden. Deze deelnemers brengen in principe alle verzekeringen onder bij BAE en ontvangen daarvoor jaarlijks een extra vergoeding. Mogelijk komen alleen deze deelnemers in aanmerking voor een agentschap van het onlangs opgerichte EAG Assuradeuren. De Select-deelnemers betalen per 1 januari maandelijks e 75.
Het entreegeld voor de BAE-groep bedraagt e 250; Select-deelnemers betalen e 500.

Reageer op dit artikel