nieuws

‘Baas over eigen polis’

Archief

In AM 12 van 8 juni (pag. 33) claimt Legal & General “de eerste levensverzekeraar te zijn die polishouders de mogelijkheid geeft om via een beveiligd extranet switchopdrachten uit te voeren”. Ansfried Snijders, directeur van Fortis-dochter Basic-life, bestrijdt dit.

“Bij Basic-life, de virtuele levensverzekeraar, is de polishouder al sinds november 1999 baas over de eigen polis. Via het beveiligde deel van de website (het zogenaamde extranet) kan de polishouder de waarde van zijn polis bekijken. Ook kan hij via de site de beleggingsmix van de polis herzien of een adreswijziging doorgeven.
Zowel de polishouder als de adviseur ontvangen direct een elektronische bevestiging na elk wijzigingsverzoek. Binnen drie werkdagen zijn de wijzigingen doorgevoerd op het extranet. Wijzigt de polishouder de fondsverdeling, dan heeft de adviseur binnen drie werkdagen de wijzigingsbladen van de polis in huis.”

Reageer op dit artikel