nieuws

Azivo breidt aanvullende polis uit tegen zelfde premie

Archief

Azivo heeft de aanvullende verzekering uitgebreid en gaat die volgend jaar weer uitbreiden. De huidige premie van e 18,75 blijft tot eind 2005 gehandhaafd.

Azivo voert slechts één aanvullende verzekering. De tandartsvergoeding in dit pakket is vorige maand opgekrikt. Voor een periodieke controle wordt nu e 29,20 (100%) vergoed in plaats van e 22,50. Ook wordt nu 100% vergoed voor de kosten van een gebitsreiniging wanneer deze zich beperkt tot enkele kiezen of tanden.
Begin volgend jaar wordt de tandartsdekking verder uitgebreid. Nu worden de kosten voor maximaal vijf vullingen gedekt, straks worden dat er zes. Het aantal te vergoeden extracties, waarbij nu een maximum geldt van vijf (incl. een gecompliceerde extractie), wordt onbeperkt. Voor gecompliceerde extracties geldt een maximum van één. Verder gaat Azivo het zelfzorgmiddel Domperidon vergoeden.
Ook wordt volgend jaar in het pakket een gratis lidmaatschap opgenomen op het Meavita Voordeelplan. De Meavitagroep biedt een groot aantal diensten en services die zijn gericht op zorg maar ook op comfort en gemak. Het gaat hierbij onder meer om jeugdgezondheidszorg, thuiszorg en woonzorg (woonzorgcentra en verpleeghuizen). Met het lidmaatschap kan voordelig gebruik worden gemaakt van de diverse diensten.
Ook breidt Azivo volgend jaar de dekking uit met een vergoeding voor zittend ziekenvervoer voor verzekerden met een chronische ziekte zoals reuma, multiple sclerose en Parkinson. Zoals bekend vergoedt het ziekenfonds sinds 1 juni van dit jaar dit vervoer nog uitsluitend voor vijf groepen verzekerden waaronder oncologische patiënten, visueel gehandicapten en mensen die permanent gebruik moeten maken van een rolstoel.

Reageer op dit artikel