nieuws

AXA VerzuimGrip: verzekering verzuimbeheersing in één hand

Archief

Onder de naam VerzuimGrip combineert AXA verzuimverzekeringen met diensten voor ziekmelding, reïntegratie en interventie en preventie. Bijzonder is, dat de werkgever afspraken kan maken over te behalen resultaten bij de interventies.

VerzuimGrip biedt de werkgever één loket voor de verzuimverzekering en voor reïntegratie en interventie. AXA werkt hiervoor samen met het ‘arbogecertificeerde’ reïntegratiebedrijf Hudson. Hierdoor hoeft de werkgever geen contract met een arbodienst te sluiten. De werkgevers kunnen met Hudson resultaatafspraken maken over de interventies. Bij een geadviseerde training of begeleiding kan worden vastgelegd dat de werknemer binnen een bepaalde tijd weer aan het werk gaat. Hierbij kan worden afgesproken dat als de vastgelegde termijn niet wordt gehaald, de werkgever zijn deel van de interventiekosten niet, of geheel niet, hoeft te betalen.
De werkgever kan met VerzuimGrip online ziek- en herstelmeldingen verrichten en kan daarbij een dossier vormen. “Wij bieden werkelijk één loket voor ziek- en betermeldingen, voor alle notaverkeer en voor complete dossiervorming”, zegt Max Schep, directeur van Hudson Nederland. “Wij weten dat mkb-ondernemingen gemiddeld vijftien uur per week kwijt zijn aan administratieve werkzaamheden rond ziekteverzuim. Daar zou je als ondernemer bijna ziek van worden. Met VerzuimGrip spelen wij op dit probleem in.”
Het pakket
Bij VerzuimGrip heeft de werkgever de keus uit drie bestaande verzuimverzekeringen: de conventionele verzekering (vanaf 1 fulltimer tot ongeveer 50 werknemers), de Stop Loss Standaard (vanaf 25 werknemers en met een loonsom van circa e 600.000) en de Stop Loss Optimaal, een calamiteitendekking voor grotere werkgevers met een eigen behoud in zowel dagen als in geld. Alle varianten bieden diverse keuzemogelijkheden ten aanzien van het eigen behoud. Al naar gelang deze keuzes worden op de stop-losspremies in het 1e en 2e verzekeringsjaar diverse kortingen gegeven. AXA geeft een premiegarantie voor de eerste twee jaar, daarna worden de premies berekend op basis van experience rating.
AXA betaalt bij interventie een groot deel van de kosten. Bij de conventionele verzekering betaalt AXA 50% van de kosten met een maximum van e 1.500 per interventie. Bij een wachttijd van 261 dagen is de vergoeding in overleg. Bij de Stop-losscontracten vergoedt AXA 35% van de interventiekosten met een maximum van e 750 per interventie. Eventuele subsidies worden door Hudson ‘binnengehaald’ en in mindering gebracht op de bedragen die de werkgever moet betalen. Hudson – een internationaal bedrijf met 42 regiokantoren in ons land – beschikt voor deze dienstverlening over eigen casemanagers en specialisten.
VerzuimGrip heeft een contractduur van drie jaar. In de dekking is een verhaalsrechtsbijstanddekking opgenomen. Via deze dekking kan de werkgever loonkosten verhalen op aansprakelijke derden.

Reageer op dit artikel