nieuws

AXA verhoogt premies schadeverzekeringen

Archief

AXA voert volgende week een aantal premieverhogingen door in de pakketverzekeringen voor particulieren en bedrijven. Aanleiding voor de maatregel zijn onder meer de gestegen herstelkosten, toename van het aantal letselschades, stijging van de herverzekeringspremies en de indexering van de premies van de rechtsbijstandverzekering.

De premiestijgingen gelden ook voor de ‘monoline’-producten motorrijtuigen, die los van een pakket kunnen worden gesloten. De bruto WA- en beperkt- cascopremies voor de motorrijtuigenverzekeringen gaan gemiddeld met 14% omhoog. Volledig casco stijgt met gemiddeld 8%.
Met de nieuwe premies wil AXA sterker differentiëren in verschillende risico’s. “De basisgedachte is dat voor de betere risico’s een gunstiger tarief gehanteerd wordt dan voor de minder aantrekkelijke risico’s”, schrijft AXA aan het intermediair. Om dat te bereiken, is aan de b/m-ladder een extra trede toegevoegd, waardoor de maximale no-claimkorting wordt verhoogd van 75% naar 77,5%. “De impact hiervan is dat de premie met 10% daalt ten opzichte van de oude situatie”, stelt AXA.
Verder krijgen verzekerden met een volledig-cascodekking een korting van 10% op de WA-premie en wordt de premieverhoging voor verzekerden vanaf trede 18 beperkt tot 10% voor WA-casco en 15% voor WA-beperkt casco. De standaarddekking voor hulp in het buitenland is komen te vervallen. Tegen een meerpremie van e 24 kan deze alsnog worden meeverzekerd.
Slecht jaar
Door indexering van de premie voor de rechtsbijstandverzekeringen van DAS, heeft AXA het tarief voor deze verzekering binnen het Privé Pakket met 3,4% verhoogd. In het Bedrijven Pakket is de premie met 3,7% verhoogd. De premies voor de Combinatiedekking voor Huiseigenaren, de Inboedelverzekering en de Woonverzekering gaan met 6% omhoog.
“Met deze stijgingen zijn onze premies marktconform”, zegt woordvoerder Jeroen Brouwers. “Daar hebben we uiteraard goed naar gekeken. Maar we hebben bij AXA Schade een slecht jaar achter de rug. Daardoor en door de eerder genoemde redenen, konden we niet aan een premiestijging ontkomen.”

Reageer op dit artikel