nieuws

AXA krimpt in Leven en Zorg

Archief

De omzet van AXA Nederland is in het eerste halfjaar flink gedaald, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van het Franse moederbedrijf.

Onder de noemer ‘Leven en Zorg’ is voor e 459 mln aan brutopremie in de boeken terechtgekomen: 19% minder dan in het eerste deel van 2002. Zorg daalde met 16% tot e 199 mln, de levensverzekeringen in geld met 14% tot e 119 mln en die in beleggingseenheden met 26% tot e 139 mln. In de schadeportefeuille veranderde weinig. Alleen de zakelijke autoportefeuille groeide met 5%, terwijl de particuliere juist met 6% daalde.
In een toelichting zegt AXA in de eerste helft van vorig jaar door een promotieactie nog veel omzet uit direct ingaande lijfrentes te hebben gehaald. Verder heeft het zorgbedrijf een aantal verliesgevende contracten beëindigd. AXA Zorg koerst hierdoor op een positief jaarresultaat af. AXA Nederland verwacht dit jaar zelfs in z’n geheel op een positief bedrijfsresultaat uit te komen.
Wereldwijd
Het gehele AXA-concern kwam wereldwijd tot een 7% lagere premieomzet van e 37,5 mld. De daling werd naast valutaschommelingen veroorzaakt door de verkoop van bedrijfsonderdelen als AXA Oostenrijk, AXA Hongarije en de zorgtak van AXA Australië.

Reageer op dit artikel