nieuws

AXA in zee met Inreon

Archief

AXA Corporate Solutions gaat haar facultatieve herverzekeringscontracten inkopen via Inreon, het internetplatform voor herverzekeraars.

Corporate Solutions is de divisie die wereldwijde risico’s verzekert voor de grootste klanten van de Franse AXA Groep. Zij koopt facultatieve dekking in door middel van een wereldomvattend kantorennet.
AXA verwacht van het Inreon lidmaatschap voordelen in snelheid, transparantie en efficiency bij het plaatsen van risico’s. Het bedrijf gaat volgende maand gebruik maken van het platform en verwacht dat in augustus alle AXA-vestigingen in de wereld hun behoeften aan facultatieve herverzekeringen online kenbaar maken.
Inreon verschaft verzekeringsmaatschappijen een online handelsplatform voor herverzekeringsmogelijkheden en -producten. Met behulp van marktplaatsmethoden (offertes aanvragen en uitbrengen) biedt Inreon aan verzekeraars (kopers) de mogelijkheid hun risico’s te delen met meerdere herverzekeraars (verkopers).
Onlangs is Inreon samengegaan met het veilingplatform Reway (dochter van Gothaer Re). Reway had als doel versnellen van traditionele marktactiviteiten, terugbrengen van transactiekosten en verbeteren van de transparantie.

Reageer op dit artikel