nieuws

AXA groeit in derde kwartaal

Archief

AXA heeft in het derde kwartaal iets meer omzet geboekt dan vorig jaar. Na negen maanden resteert echter een flinke achterstand ten opzichte van 2002.

Volgens de cijfers van het Franse moederconcern heeft AXA in ons land in de eerste drie kwartalen e 610 mln aan premies geïncasseerd, tegen e 725 mln in dezelfde maanden vorig jaar. De premiedaling is daarmee teruggebracht tot 16%, tegen nog -19% na een half jaar. De teller van unit-linkedverzekeringen staat na negen maanden op e 189 mln (-2%), die van de gegarandeerde levensverzekeringen op e 171 mln (-30%) en die van Zorg op e 246 mln (-15%). AXA zei eerder dat een promotieactie voor direct ingaande lijfrenten in 2002 én de sanering van verliesgevende zorgcontracten de redenen voor de omzetdaling zijn.
Over het schadebedrijf doet de Franse moeder nauwelijks mededelingen. Alleen is bekend het groeicijfer van Particulier Auto (-2%), Particulier Overig (+3%) en Zakelijk Auto (+8%).

Reageer op dit artikel