nieuws

‘AXA gaat gewoon door met verkoop Shell Polis’

Archief

Ondanks tegenvallende resultaten gaat AXA gewoon door met de verkoop van de Shell Polis, een joint-venture van de verzekeraar met de oliemaatschappij. “Het is en blijft business as usual”, liet scheidend bestuursvoorzitter Pierre Levèfre via zijn woordvoerder weten.

Sinds de lancering van de Shell Polis in het najaar van 2000 zijn er volgens AXA “enkele duizenden polissen” verkocht, hoofdzakelijk aan particulieren. De polissen zijn via telefoon (0800-044) en via internet (www.shellpolis.nl) gesloten bij het servicekantoor van AXA in Uithoorn.
Afgemeten aan de ruim zevenhonderd pompstations waar foldermateriaal van de producten (auto, motor, caravan en reis) wordt aangeboden, is dat niet veel. “De doelstelling is niet gehaald, maar de verwachtingen waren ook heel hoog gespannen. De verkoop loopt echter wel”, aldus AXA. De maatschappij zegt echter “om markttechnische redenen” geen concrete resultaten prijs te willen geven.
Om de samenwerking met het intermediair niet langer te frustreren, heeft AXA verregaande maatregelen getroffen. “Tussenpersonen die worden geconfronteerd met een klant die de Shell Polis wil sluiten, kunnen zich melden bij de maatschappij waarna in overleg een passende regeling zal worden getroffen”, laat de NBVA weten. Concreet komt dat erop neer dat de tussenpersoon in kwestie kan rekenen op het behoud van zowel de klant als de daarbij behorende provisie voor de verzekeringen, bevestigt de NBVA.

Reageer op dit artikel