nieuws

AXA exposeert kunst eigen medewerkers

Archief

Verzekeraar AXA biedt nu ook medewerkers de mogelijkheid kunst te exposeren in de ontvangsthal. Sinds september vorig jaar konden talentvolle kunstenaars dit al. De eerste kunstenaars die exposeerden waren de Rotterdammers André Smit met schilderijen en Frits Kloppers met sculpturen. Eventmanager Huub Caris tekent voor het initiatief. “Een oproep op het intranet leverde een grote respons op van ‘eigen’ kunstenaars. Vier van hen exposeren hun werk op dit moment.”

Wie kwam met het idee?
Ik zelf. Allereerst heb ik wat met kunst. Ik kom mede door mijn werk in veel galerieën. Onze ontvangsthal is bij uitstek geschikt voor het exposeren van kunst. Het is groot, met veel licht. Daar moet je gewoon wat mee doen. Klanten moeten naar iets kunnen kijken, in plaats van wegkruipen achter de computerschermen.
Welke medewerkers exposeren nu?
Marloes van den Heijkant exposeert met schilderijen. Drie jaar geleden begon ze te experimenteren met verschillende soorten materialen en technieken. Nu schildert ze op linnen met acryl- of olieverf. Haar voorkeur gaat uit naar stillevens, afgewisseld met portretten en surrealistische werken. Peggy Toorop studeerde twee jaar geleden af aan de Hoge School voor Kunsten hier in Utrecht. Zij maakt voornamelijk schilderijen met een karakteristieke lijnvoering. Haar werk is geïnspireerd op dat van Vincent van Gogh en Charlie Toorop. Rob Gruters is al dertig jaar actief als amateur-fotograaf. Zijn werk bestaat vooral uit detailopnamen van techniek en zijn foto’s grenzen aan het kunstzinnige. Ted Hoek is begonnen met inkttekeningen en heeft deze ook geëxposeerd in zijn geboortestad Amsterdam. Via cursussen heeft hij kennis gemaakt met diverse technieken. Nu houdt hij zich vooral bezig acrylverf.
Wat is de gedachte achter dit initiatief?
Medewerkers leren elkaar van een hele andere kant kennen. Er zit echt prachtig werk bij. AXA heeft natuurlijk ook wat met kunst. In al onze evenementen proberen wij iets van kunst te betrekken.
Wordt het werk ook via AXA verkocht?
Nee, absoluut niet. Wij stellen het tentoon, maar zijn geen echte galerie. Wij kunnen belangstellenden wel in contact brengen met de kunstenaars.
Wat wordt het volgende project?
Deze expositie loopt tot 1 maart. Begin mei organiseren wij een fototentoonstelling. AXA-medewerkers kunnen dan eigen foto’s inleveren. De precieze criteria weet ik nog niet, mar het moet bijzonder zijn en tegen kunst aanzitten.
Huub Caris: “Medewerkers leren elkaar van een hele andere kant kennen”.

Reageer op dit artikel