nieuws

AXA biedt hulp bij WFD

Archief

AXA heeft haar ondersteuningsprogramma voor het intermediair, Business Boomerang, uitgebreid met hulp bij de implementatie van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD).

Het intermediair krijgt met de inventarisatie, uitgevoerd door The Brown Paper Company, inzicht in wat nog moet worden ondernemen om te voldoen aan de WFD-eisen. AXA benadrukt dat het om ondersteuning op maat gaat. “Een partij die een workshop geeft ‘hoe u moet omgaan met de WFD’ was voor ons geen optie”, aldus Rob van Rietschoten, manager Business Boomerang.
De WFD-aanpak bestaat uit vier stappen. Na een inventarisatie en analyse van klantendossiers, volgt een interview met het management en de medewerkers. Dit resulteert in een rapportage op welke punten het kantoor wel of niet voldoet aan de WFD-eisen. Daarna wordt er een actieplan opgesteld in overleg met het kantoor. Tot slot wordt na enige tijd gecontroleerd of alle acties zijn uitgevoerd.
Het implementatietraject WFD is ook zonder tussenkomst van AXA af te nemen bij The Brown Paper Company. “Maar in combinatie met Boomerang krijgt het intermediair korting en kost het e 2.975 in plaats van e 3.500”, meldt AXA.
De maatschappij ontwikkelde Business Boomerang in juni 2002. Het programma bevat naast de WFD-ondersteuning nog de volgende diensten: klantsegmentatie, portefeuilleanalyse, commerciële acties, trainingen en opleidingen. Inmiddels maken 350 kantoren hier gebruik van.

Reageer op dit artikel