nieuws

Avéro populair met ziektekosten

Archief

Avéro Achmea zegt in de eerste drie weken van dit jaar ruim 200% meer aanvragen voor ziektekostenverzekeringen te hebben ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het gaat om “enkele duizenden polissen meer”, zo laat de maatschappij weten. Avéro schrijft het succes toe aan beperkte premieverhogingen (9,9% dit jaar en 7,5% vorig jaar) – minder dan de concurrentie – en aan Achmea Health. “Deze diensten op het gebied van levensstijl en gezondheid drukken de schadelaststijging.”
Verzekerden van Avéro komen dit jaar voor het eerst in aanmerking voor een no-claimkorting op hun ziektekostenverzekering, als zij in 2001 geen claim hebben ingediend. De premiekorting van 10% lijkt – onder voorbehoud van nakomende claims – voor één op de drie Avéro-verzekerden te gaan gelden. In drie jaar tijd kan een maximale no-claimkorting van 30% worden opgebouwd.

Reageer op dit artikel