nieuws

Avéro introduceert pensioenproduct voor zelfstandige ondernemer

Archief

Avéro Achmea introduceert het Variabele lasten Pensioenplan voor zzp’ers (zelfstandigen zonder personeel). Nieuw aan het product, dat gebaseerd is op het Avéro Pensioenplan, is het reservepotje dat de zzp’er kan opbouwen.

“Zzp’ers weten van te voren niet hoeveel ze in een jaar gaan verdienen. Verder willen ze flexibel zijn in het moment van betalen van hun vaste lasten. Een zzp’er heeft in februari en maart vaak meer geld op zijn rekening staan dan bijvoorbeeld in november. Vandaar dat wij ook nu met dit product komen”, vertelt Jeroen Kemperman, marketingmanager bij Avéro.
In het nieuwe pensioenproduct betaalt de ondernemer een vaste minimumpremie van minimaal # 540, waarmee risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid verzekerd zijn. Deze minimumpremie kan op een moment dat het de zzp’er schikt worden aangevuld. “Maar het kan ook zo zijn dat de ondernemer in een bepaald jaar meer financiële ruimte heeft dan de maximale fiscale ruimte in dat jaar. In dat geval voorziet het Variabele lasten Pensioenplan in de mogelijkheid een reservepot aan te leggen in de vorm van een spaarrekening, de Beleg- & Spaarrekening. Als dan uit de jaarruimteberekening van het jaar daarop blijkt dat extra premies gestort kunnen worden, dan is deze reservepot daarvoor te gebruiken”, aldus Kemperman.
Tot het moment dat het geld nodig is voor de premie ontvangt de zzp’er een variabele rente. Als het geld dat op de Beleg- & Spaarrekening staat voor langere tijd niet nodig is, bijvoorbeeld langer dan 5 jaar, kan een gedeelte belegd worden in één van de aandelen-, obligatie- of mixfondsen die hoort bij deze rekening.
Het intermediair wordt voor dit product ondersteund door software waarmee de jaarruimte 2003 berekend kan worden. Verder zijn brochures ontwikkeld.

Reageer op dit artikel