nieuws

Autopremie ZLM voor het zevende jaar niet omhoog

Archief

ZLM zal voor het zevende achtereenvolgende jaar de premies voor de verzekering van motorvoertuigen niet verhogen. Wel worden per 1 januari de voorwaarden van de personenautoverzekering aangepast.

De jarenlange bevriezing van premies geldt voor verzekeringen van personenauto’s, bestel- en vrachtwagens, motoren, caravans, kamperauto’s en aanhangwagens.
Wat wel wordt aangepast, zijn enkele dekkingsvoorwaarden van de autoverzekering. Zo wordt de maximumvergoeding bij pechhulp in het buitenland voor all-riskverzekerden verdubbeld van e 125 tot e 250. Het gaat daarbij om extra kosten van noodhulp bij pech onderweg. Verder wordt het maximum van de nieuwwaarderegeling voor personenauto’s verhoogd van e 40.000 naar e 50.000.
Een forse premieverhoging ondergaat de WA-dekking voor zelfrijdende landbouwwerktuigen, zoals bietenrooiers, maïshakselaars en combines. De premiestijging varieert van 15% (agrarisch bedrijf) tot maximaal 40% (agrarisch loonbedrijf). De cascopremies wordt niet gewijzigd. Onveranderd blijven ook de premies voor heftrucks en tractoren.
ZLM (140 medewerkers) heeft 150.000 leden, veelal particulieren, die samen goed zijn voor 600.000 polissen. Elk jaar komen er vijfduizend leden bij. Jaarlijks krijgt ZLM 42.000 meldingen van schades, waarvan 33.000 autoschades.

Reageer op dit artikel