nieuws

Autopolis ABN Amro met schadebedenktijd

Archief

ABN Amro Verzekeringen heeft de Nieuwe Autoverzekering geïntroduceerd. Nieuw in deze polis zijn de premiestructuur, de geïntegreerde modules en de bonus-malusstructuur. De klant krijgt bij schuldschade een jaar de tijd om de schade alsnog voor eigen rekening te nemen en zo zijn no-claimkorting te behouden.

De klant kan kiezen uit de drie bekende dekkingsvarianten: WA, WA met beperkt casco en all-risk. In de modulaire polis kunnen de volgende aanvullende dekkingen worden afgesloten: ongevallen inzittenden, autorechtsbijstand, pechhulp Nederland en pechhulp buitenland.
ABN Amro noemt de verzekering vooral concurrerend voor de cascoverzekerden en klanten met meerdere schadevrije jaren. “In dit segment behoort ABN Amro nu tot de top-vijf van goedkoopste aanbieders.” Met vijf schadevrije jaren krijgt de klant 75% korting op de premie. Met zestien schadevrije jaren wordt een extra no-claimkorting toegekend van 5%. De tweede gezinsauto wordt verzekerd tegen dezelfde no-claimkorting als de eerste auto, met een maximum van 75%.
Grondslag voor de premie is de cataloguswaarde. Daarnaast wordt rekening gehouden met factoren als postcodegebied, leeftijd van de verzekeringnemer, bouwjaar van de auto en kilometrage. Accessoires die niet af-fabriek worden geleverd, zijn gratis meeverzekerd tot e 750.
Snelle terugval
Nieuw is de snelle terugval op de bonus-malusladder bij schuldschade. Deze terugval vindt plaats per de 26e van de maand direct volgend op de datum waarop is komen vast te staan dat de schade gevolgen heeft voor de no-claimkorting van de klant. Vanaf die datum gaat ook een schadebedenktijd in. De klant krijgt dan een jaar de tijd om te besluiten de schade alsnog voor eigen rekening te nemen, zodat de korting met terugwerkende kracht wordt hersteld.
In het offerte- en aanvraagtraject wordt gebruik gemaakt van een kentekenkoppeling, waardoor het eenvoudiger wordt de nieuwe autoverzekering af te sluiten. De Nieuwe Autoverzekering is het eerste product dat door de nieuwe joint-venture van ABN Amro (49%) en Delta Lloyd (51%) in de markt gezet wordt. Risicodrager is ABN Amro Schadeverzekeringen.
ABN Amro geeft de autoverzekerde bij ‘schuldschade’ een jaar bedenktijd.

Reageer op dit artikel