nieuws

Audiciens richten eigen schadeverzekeraar op

Archief

De branchevereniging Stichting Hoor+, waarbij zestig audicienbedrijven zijn aangesloten, heeft de maatschappij Hoor+ Schadeverzekering opgericht. De nieuwe (huis)verzekeraar heeft inmiddels een vergunning aangevraagd bij de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK).

Initiatiefnemer tot de oprichting van Hoor+ Schadeverzekering is de Hoortoestellen Inkooporganisatie (Hink) in Amersfoort. De zestig audicienbedrijven vertegenwoordigen in totaal 385 verkoopwinkels. Volgens Hink-directeur Nico Disselkoen is de (huis)verzekeraar op advies van de PVK opgericht. “De aangesloten audicienbedrijven hebben jarenlang – te goeder trouw – in eigen beheer duizenden verzekeringen tegen verlies of diefstal van hoortoestellen verkocht. Om aan deze illegale praktijken een einde te kunnen maken, is de maatschappij opgericht.”
Hij benadrukt dat voorlopig geen nieuwe polissen worden afgegeven. ‘Nee, dat zou een economisch delict opleveren. Dat betekent wel dat er stapels aanvragen liggen te wachten op definitieve acceptatie.”
Operationeel
Disselkoen verwacht dat Hoor+ Schadeverzekering op de kortst mogelijke termijn operationeel kan worden. De nieuwe schadeverzekeraar, voorlopig gehuisvest in het pand van Hink in Amersfoort, wacht nog op een vergunning. “Een afspraak daarover met de PVK is uitgesteld tot 10 april”, aldus Disselkoen.
Als bestuurders van de verzekeraar zijn twee veteranen uit de branche aangezocht: voormalig directeur Ton van Zijl (65) van het Nationaal Spaarfonds (Delta Lloyd) en oud-directievoorzitter Bob Mos (71) van Zurich Nederland.
De Hink-organisatie, waaronder Hoor+ Schadeverzekering valt, heeft ook een website: www.hoorplus.nl.

Reageer op dit artikel