nieuws

Arjen van Dun

Archief

Arjen van Dun, (mede)directeur-eigenaar van hypotheekketen Optima, woonde vorige maand met Karel Pauw en Joost de Keizer, directeuren van De Hypotheker, in voetbalstadion Nou Camp een tumultueuze wedstrijd Barcelona-Real Madrid bij.

Hoe kwamen jullie in Barcelona terecht?
We waren voor een driedaagse reis, inclusief voetbalwedstrijd, uitgenodigd door de Postbank. Die had vijf grotere en zes middelgrote hypotheekbedrijven waarmee ze veel zaken doet, uitgenodigd.
Een snoepreisje?
Niet uitsluitend. We hebben ook met de Postbank van gedachten gewisseld over retail-marketing. Er was een workshop met een lezing van marketinggoeroe professor Wil Reijnders. Een we hebben gepraat over het SER-advies over de vergunningsplicht en registratieplicht voor financiële adviseurs.
Heeft dat praten nog tot wat geleid?
We bleken eensgezind van mening dat de grote dienstverleners moeten meebeslissen over de toekomst van de hypotheekadviseurs. We hebben afgesproken dat nader uit te werken. We willen structureel overleg en de kans is zeer groot dat dit in een georganiseerde vorm zal gaan gebeuren. Een organisatie dus voor alle hypotheekadviseurs.
En de voetbalwedstrijd?
Geweldig! Ik ben een voetbalfan en vind dat je zo’n wedstrijd eens in je leven moet hebben bijgewoond. Het hoort eigenlijk bij je opvoeding, net als dansen en autorijden.
Was het spannend?
Nou, zeker! Kwalitatief gezien was het geen goede wedstrijd. Maar wel zeer tumultueus. De wedstrijd is gedurende tien minuten stopgezet, omdat Figo, die van Barcelona naar Real Madrid is overgestapt, werd bekogeld met bierflessen en whiskyflessen.
Eng?
Dat weer niet. De emoties liepen hoog op, maar iedereen bleef keurig op zijn plaats. Het gaat er daar gedisciplineerder aan toe dan bij ons. Er was ook weinig ME. Nog geen kwart van wat bij ons bij zo’n wedstrijd is. Achteraf ontstond er veel commotie over de wedstrijd. Heel voetbal-minded Nederland heeft dat op tv gezien. Van Gaal legde namelijk de schuld bij Figo. Die zou het publiek hebben uitgedaagd. Onzin. Er is ook commotie ontstaan over de vraag of er wel of niet met een varkenskop is gegooid. Wij hebben geen varkenskop gezien.
Arjen van Dun (linksachter) met reisgenoten op de tribune van Nou Camp. Naast hem Karel Pauw, algemeen directeur De Hypotheker, voor hem Joost de Keizer, financieel directeur De Hypotheker, en rechtsonder Peter Hofman, directielid van Optima.

Reageer op dit artikel