nieuws

Argenta Life wordt actief

Archief

Levensverzekeraar Argenta Life denkt komend voorjaar eindelijk actief te worden op de Nederlandse markt.

De Belgische bank Argenta begon in 1998 in ons land met de verkoop van hypotheken, met name via Alpha Hypotheken. Een jaar later volgde de oprichting van Argenta Life, maar van grootschalige afzet van polissen is het nog niet gekomen. “Er is een enkele verzekering gesloten, gekoppeld aan een hypotheek”, aldus een woordvoerder.
De directie van het Antwerpse moederbedrijf heeft echter ambities in ons land. “Aan onze Nederlandse woonkredieten koppelen we vanaf maart of april volgend jaar levensverzekeringen. We zijn volop bezig om de software voor die verzekeringen te schrijven”, zo zegt directievoorzitter Hugo Vanneste in het blad Financieel-Economische Tijd. “In een eerste fase koppelen we de verzekeringen alleen aan de woonkredieten. Later zullen we ze ook apart verkopen”, aldus Vanneste. Argenta Life, dat werkt via intermediairs, zetelt in Amsterdam.
In november wil Argenta nog een bijkantoor openen in Breda. Van hieruit wordt een nog te lanceren internetspaarrekening begeleid.
In België is Argenta goed voor een balanstotaal van e 16,6 mld. De portefeuille hypothecaire leningen bedraagt e 7 mld. In het eerste halfjaar werd uit levensverzekeringen een omzet gehaald van e 84 mln en uit schadepolissen e 40 mln. Er werken bij Argenta 1.748 werknemers.

Reageer op dit artikel