nieuws

Arag introduceert gratis WFD-toets voor intermediair

Archief

Arag Rechtsbijstand start dit jaar de campagne ‘Samen voor recht’. In het kader van deze campagne worden activiteiten georganiseerd voor het intermediair, waaronder tien workshops voor relaties over de Wet Financiële Dienstverlening (WFD).

Een van de speerpunten van de campagne is de ProRecht Toets, een kwalitatieve analyse van het assurantiekantoor. Het intermediair kan met behulp van de toets exact vaststellen hoe het ervoor staat met het oog op de WFD en wat er nog dient te gebeuren om aan alle (nieuwe) wettelijke eisen te kunnen voldoen.
Voor de ontwikkeling van de ProRecht Toets werkt Arag samen met Dutch Insurance Facilities in Nieuw-Vennep, onder meer vanwege diens kennis van de WFD en de tussenpersonenmarkt.
Analyse
De ProRecht Toets stelt de tussenpersoon in staat gerichte vragen over zijn bedrijfsvoering, dienstverlening, deskundigheid en aansprakelijkheid te beantwoorden. Aan de hand van de antwoorden stelt Arag een analyse op, die vervolgens uitmondt in concrete bedrijfsadviezen. In het adviesrapport bepaalt Arag de tussenpersoon onder meer bij de consequenties van zijn keuzes, de risico’s die zijn bedrijf loopt, de mate van aansprakelijkheid richting consument en hoe zijn bedrijfsvoering kan worden verbeterd. “In principe krijgt de tussenpersoon een ondernemingsplan en een praktische to-do-list ineen”, aldus Arag.
De ProRecht Toets wordt begin dit jaar geïntroduceerd en komt gratis ter beschikking van het zelfstandig werkende intermediair.

Reageer op dit artikel