nieuws

AOK Rheinland en CZ

Archief

AOK Rheinland en CZ

AOK Rheinland, de Krankenkasse waar CZ mee samenwerkt, heeft voor verzekerden die op vakantie zijn in ons land, een contract gesloten met negen ziekenhuizen. De verzekerden kunnen daar, zonder verzekeringsbewijs, voor spoedgevallen terecht. De betalingen lopen via CZ. Het gaat om ziekenhuizen in Sneek, Den Helder, Alkmaar, Heemstede, Leiderdorp, Den Haag, Goes, Terneuzen, en Vlissingen.
Werk en inkomen in 2010
De directieleden Lou Spoor van Achmea Sociale Zekerheid, Simon van Driel van Loyalis, Bert van der Hoek van Geové (Menzis) en Ray Geerling van Argonaut (Achmea) geven in ‘Zorgen voor Werk en Inkomen’, een boek van Twynstra Gudde, hun visie op ‘werk en inkomen in 2010’. Het boek wordt op 28 oktober ‘ten doop gehouden’ op een bijeenkomst voor genodigden in het Amersfoortse hoofdkantoor van Twynstra Gudde.
Reïntegratiesubsidies
De regering wil bezuinigen op reïntegratiesubsidies en is van plan de experimenten met het persoonsgebonden reïntegratiebudget te beëindigen. Ook ziet het er naar uit dat de dit jaar ingevoerde subsidie voor reïntegratie bij een andere werkgever wordt geschrapt.
ZN en SVB
Zorgverzekeraars Nederland heeft voor de aangesloten ziekenfondsen afspraken gemaakt met de Sociale Verzekeringsbank over gegevensuitwisseling via het systeem Rinis. Het gaat om het doorspelen van gegevens over mensen die zich op grond van een uitkering bij een ziekenfonds moeten verzekeren.
Website AFM
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft haar website (www.afm.nl) uitgebreid. Onder de sectie ‘Marktpartijen’ is informatie te vinden over het Platform Financiële Dienstverlening. Belangstellenden kunnen zich daar ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het platform.
Generali en rechtsbijstand
Generali die onder eigen label gezins- en bedrijfsrechtsbijstandpolissen voert van DAS, gaat op 1 oktober deze polissen wijzigen. Generali volgt hierbij de wijzigingen die DAS in april van dit jaar doorvoerde. Generali voert ook nog verkeerspolissen van DAS, maar deze zijn door DAS niet gewijzigd.
Uitvaartmuziek
Monuta heeft een CD ontwikkeld met muziek voor uitvaarten. Op de CD staan negen nieuwe Nederlandstalige nummers, geschreven en gecomponeerd door Henk Bemboom en uitgevoerd door artiesten als Marlayne, Lisa Boray, Han van Eijk, Jody Pijper en Edward Reekers. Monuta gaat de cd tijdens het regelen van een uitvaart aan nabestaanden geven en heeft speciale versies voorhanden voor bijvoorbeeld het verlaten van een uitvaartaula. De CD kan onder meer worden aangevraagd via www.monuta.nl (e 14,95).
Verhuizing
Profiel Verzekeringen is binnen Rijswijk verhuisd. Het nieuwe adres van het assurantiekantoor is: Woudzoom 33, 2287 CA Rijswijk. Telefoon- en faxnummers zijn niet gewijzigd.
Hypotheken Tiel Utrecht
Stater heeft de administratie overgenomen van de hypotheekportefeuille van Tiel Utrecht (7.100 leningen), die na de fusie met De Goudse overigens is overgegaan naar NIB Capital.
HAC Den Haag
Aan de Statenlaan in Den Haag wordt op 1 oktober de 54e vestiging van Hypotheek Advies Centrum (HAC) geopend. Franchisenemers Alex Holtmans en Jeroen Huizer van assurantiekantoor Holtmans & Jol gaan ook de Koophuis-makelaarsformule voeren.
5punt20
Taxatiebureau 5punt20 (250 aangesloten makelaars/taxateurs) heeft de site www.5punt20.nl vernieuwd. Tussenpersonen kunnen nu online de gegevens en de status van lopende opdrachten bekijken.
Univé
Univé geeft jongeren die in het bezit zijn van een bromfietscertificaat van verkeersorganisatie 3VO het eerste jaar 25% korting op de bromfietspremie. Univé haakt hiermee in op een actie van de gemeente Zwolle, die zestienjarigen korting geeft op een bromfietscursus van 3VO.
Veeverzekering
De Vereniging tot Onderlinge Verzekering van Vee voor Hoogeveen en Omstreken W.A. is opgeheven. De Pensioen- en Verzekeringskamer heeft daarom de in 1968 afgegeven vrijstelling ingetrokken.

Reageer op dit artikel