nieuws

AOG per saldo 25 gemeenten rijker

Archief

De Aansprakelijkheids-Onderlinge van Gemeenten (AOG) heeft bij de jongste jaarwisseling niet minder dan 29 gemeenten als nieuwe klant kunnen inschrijven; door herindelingen vielen er vier weg. Bij de AOG zijn nu 217 (= 43,75%) van de 496 gemeenten aangesloten.

De AOG is begin 1996 op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten opgericht, om een alternatief te kunnen bieden voor het bijna-monopolie van Centraal Beheer op het gebied van de aansprakelijkheidsverzekering van gemeenten.
De nieuwe AOG-gemeenten zijn Aalburg, Assen (feitelijk sinds 10 juni 2001), Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Castricum, Dantumadeel, Delfzijl, Doesburg, Drechterland, Franekeradeel, Gulpen-Wittem, Harenkarspel, Hattem, Kesteren, Lelystad, Loon op Zand, Margraten, Midden-Drenthe, Roosendaal, Schiermonnikoog, Sneek, Tynaarlo, Vlaardingen, Wassenaar, Woensdrecht, Woudrichem, Zeist, Zevenaar en Zoetermeer.
Als gevolg van gemeentelijke herindelingen raakte AOG vier gemeenten kwijt als klant: Echteld en Dodewaard (samengevoegd met Kesteren), Limmen (samengevoegd met Castricum) en Loosdrecht.

Reageer op dit artikel