nieuws

ANWB fel tegen ‘no cure no pay’

Archief

De ANWB heeft zich fel gekant tegen de voorgenomen proef met het honoreringssysteem ‘no cure no pay’ door letselschade-advocaten. De organisatie vindt dat het financieel nadelig is voor schadelijders.

De ANWB, die zelf ook veel letselslachtoffers bijstaat als belangenbehartiger, stelt dat bij vrijwel alle verkeers- en arbeidsongevallen de aansprakelijkheid al vaststaat. De organisatie vreest dat advocaten ook in zaken die het slachtoffer toch wel zou winnen, de veel lucratievere ‘no cure no pay’-contracten zullen aanbieden.
De opstelling van de ANWB staat haaks op het vorig jaar mei door de Consumentenbond uitgedragen standpunt naar aanleiding van het breken van het verzet van de Orde van Advocaten. “De Consumentenbond is blij met deze doorbraak, want ‘no cure no pay’ maakt het makkelijker om je gelijk te halen en geeft de klant meer keus.” Vervolgens werd er op gewezen dat men in ons land toch al via diverse letselbureaus op basis van ‘no cure no pay’ naar de rechter kan.
Overigens is er binnen de Nederlandse Orde van Advocaten nog geen groen licht gegeven voor de proef. Aanvankelijk had het experiment begin dit jaar moeten beginnen, maar de definitieve beslissing wordt nu op zijn vroegst eind juni verwacht.

Reageer op dit artikel