nieuws

Anva europroof

Archief

Software van systeemhuis Anva is klaar voor de euro. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau van KPMG in opdracht van het systeemhuis.

De eurofunctionaliteit en de euroconversietool van het pakket Anva4/5 voldoen volgens het adviesbureau aan de wettelijke eisen en aan de POR-richtlijnen.
KPMG onderzocht de Anva-software in een situatie waarbij Anva4/5 draaide onder Windows in een nagebootst volmachtbedrijf met 22.000 polissen, verdeeld over ruim zesduizend relaties. Binnen deze administratie werd gebruik gemaakt van een rekening-courant met agenten, volmacht- en niet-volmacht maatschappijen, automatische incasso’s, tarieven en macro’s. Ook de schademodule werd benut.
De basis van het onderzoek is het standaard KPMG-normenstelsel voor beoordeling van de eurofunctionaliteit van informatiesystemen. KPMG maakt hierin onderscheid tussen de ‘generieke eurofunctionaliteit binnen het pakket’ en de ‘euroconversie van het pakket’. De normen van de eerst genoemde variëren van de juiste registratie van de eurokoers tot de mogelijkheid om alle standaardbewerkingen (onderhoud, stamgegevens, schaderegistratie, prolongatie et cetera) zowel in guldens als in euro’s te kunnen doen. De conversie zelf moet ook voldoen aan een aantal vereisten.

Reageer op dit artikel