nieuws

Anva en ForeSure klaar met AFM-datacatalogus

Archief

Systeemhuis Anva en ICT-bedrijf ForeSure hebben de datacatalogus All Finance Model (AFM) ingebouwd. Sinds begin deze maand moet deze datacatalogus gebruikt worden bij het samenstellen van een mutatie- of prolongatiebericht van de maatschappijen.

Bij het elektronisch berichtenverkeer wordt al twintig jaar gebruik gemaakt van de ADN-datacatalogus. Hieruit selecteert elke verzekeraar per verzekeringsproduct de gewenste gegevens en stelt zo zijn eigen elektronisch aanvraag- en mutatieformulier (view) samen.
Door de jaren heen is deze catalogus echter vervuild geraakt. Labels overlappen elkaar, komen dubbel voor of worden nauwelijks gebruikt. Verder ontstond de laatste jaren behoefte aan een breder assortiment producten, zoals hypotheken en employee-benefits.
De AFM-datacatalogus is ontwikkeld in opdracht van de e-Standards Board van Branche Initiatieven (ABZ). Anva voert de update van de software in twee stappen uit. De eerste update bevat de AFM-datacatalogus, de installatiebeschrijving hiervan en de programmatuur waarmee de huidige ADN-data geconverteerd kunnen worden naar de AFM-standaard. Na installatie van deze update kunnen prolongaties die worden ontvangen in het AFM-formaat op de juiste wijze worden verwerkt. Ook kunnen volmachtbedrijven en verzekeraars die prolongaties versturen naar hun tussenpersonen, dit in AFM-formaat doen. In februari komt Anva met een extra update, waarna ook het verzenden van AFM-maatschappijviews wordt ondersteund. De oude maatschappijviews (ADN-datacatalogus) mogen tot uiterlijk 1 april 2004 gebruikt worden.

Reageer op dit artikel