nieuws

Anker Advies koopt zorg- label in bij Delta Lloyd

Archief

Anker Advies in Groningen biedt onder eigen label zorgverzekeringen, particulier en ziekenfonds, aan van Delta Lloyd.

Via de aanvullende polissen zijn de producten toegesneden op de doelgroepen van Anker Advies: het mkb, de binnenvaart en zeevaart, en particulieren. Anker voert nu vrijwel identieke pakketten – met eenzelfde premie – van Anderzorg (Menzis). Anderzorg is de naam van de verzekeraar en het ziekenfonds die de Anker groep twee jaar geleden heeft afgestoten aan Menzis.
Anker-directeur Bert Posthumus zegt desgevraagd dat het intermediairbedrijf niet met Delta Lloyd in zee is gegaan, omdat de service van Menzis de laatste tijd veel te wensen over laat. “Wij willen onze klanten niet alleen verwijzen naar onze vroegere portefeuilles en willen hen meer keus geven.” Dat de producten en de premies “voor 99% identiek” zijn, is volgens hem een tijdelijk probleem. “We moeten zien hoe we daar verandering in kunnen brengen.” Posthumus zegt desgevraagd dat Anker Advies niet van plan is de polissen van de bestaande (circa 35.000) verzekerden over te sluiten naar Delta Lloyd. “Het zal uitsluitend gaan om nieuwe productie.”

Reageer op dit artikel