nieuws

Andriessen en Partners wil WFD-opleidingen aanbieden

Archief

E-learning aanbieder Andriessen en Partners, uitgeverij Edu’Actief (onderdeel van Koninklijke Boom Uitgeverijen) en de Open Universiteit hebben hun gezamenlijke elektronische aanbod, in het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD), gepresenteerd.

Marketing-manager Maurice Janssen Duijghuijsen van Andriessen en Partners haast zich meteen te zeggen dat er nog geen concreet aanbod van lesmateriaal is. “Wij weten niet meer dan de markt. Ook wij wachten af wat de eindtermen van de basismodules worden. Wij gaan maatwerk leveren aan onze klanten. Wij richten ons op de basismodules. Ons lesmateriaal zal competentiegericht zijn, actualiteit bevatten en er wordt gewerkt aan de hand van cases. Bedrijven huren ons in omdat zij hun medewerkers nog beter willen opleiden en op die manier de verkoopresultaten van de medewerkers positief willen beïnvloeden. Wij kunnen de voortgang van de medewerkers monitoren. De medewerkers kunnen op tijdstippen dat het hun uitkomt de opleiding volgen. Alles gaat via de computer en internet.” Het bedrijf heeft zijn plannen in de week gelegd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
De opleidingen die Andriessen en Partners, Edu’Actief en de Open Universiteit gaan aanbieden, zijn bedoeld voor bedrijven die minimaal 1.000 cursisten willen opleiden. “Dat gebeurt op projectbasis. Men betaalt gemiddeld e 200 à e 250 voor de basisopleiding, daar zit dan wel in dat wij die voortgang monitoren.”
Op het moment dat bekend is wat de deskundigheidseisen zijn, hebben de drie partners ongeveer zes weken nodig om een opleiding op de rails te zetten. “Daarna zijn we in staat om elke twee maanden een nieuwe opleiding in de markt te zetten. Het opleidingsmateriaal is er al, maar moet aangepast worden aan de doelgroep. Edu’Acties is vooral actief in het volwassenenonderwijs.”
Andriessen en Partners is geen onbekende in de verzekeringsbranche als het gaat om e-learning. Het bedrijf verzorgt voor de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) de elektronische examens.

Reageer op dit artikel