nieuws

Andriesen en Andriesen nu in netwerk Esperion

Archief

Het Haagse intermediairbedrijf Andriesen en Andriesen is toegetreden tot Esperion, het netwerk voor financiële diensten dat is voortgekomen uit de Westlandse Van den Ende Groep. Andriesen en Andriesen, lid van de NVA, gaat met de tien medewerkers als zelfstandige satelliet verder.

Andriesen en Andriesen richt zich onder meer op het midden- en kleinbedrijf en is actief met “hypotheekoplossingen voor hogere inkomens”. Daarnaast heeft het kantoor een goede reputatie opgebouwd in de theaterwereld. Dat is in 1980 begonnen met het verzekeren van een theaterproductie. Inmiddels is circa 10% van de omzet van Andriesen en Andriesen uit die sfeer afkomstig. Het bedrijf heeft een provisie-inkomen van ongeveer ( 2 mln op jaarbasis.
Zonen van Jan
Het was Jan Andriesen, vader van de huidige eigenaren, die in 1942 in assurantiën actief werd. Zoon Joop (42), die in 1978 bij hem was komen werken,heeft het kantoor in 1986 overgenomen. Zijn oudere broer Onno (52) was in 1975 met een eigen kantoor gestart. “Hij zat tot drie jaar geleden bij ons om de hoek”, aldus Joop in het huidige kantoor aan de Wassenaarseweg.
Op 1 januari 1998 besloten de broers, mede gezien de wenselijkheid van schaalvergroting, de handen ineen te slaan. In de afgelopen jaren zijn zij door diverse partijen benaderd voor een overname. Op zich waren Onno en Joop daar niet ongevoelig voor, want op de toenemende managementgerelateerde zaken zaten zij bepaald niet te wachten. “Wij zijn allebei het liefst met de klanten bezig”, verklaart Joop.
De netwerkformule van Esperion sprak hen aan. “Wij blijven wie we zijn, maar wel onder ander management”. De nieuwe directeur van Andriesen en Andriesen is John van der Kleij, die tevens directeur is van het eerder door Esperion overgenomen Doldersum Assurantiën in het nabijgelegen Valkenburg.
De bestaande portefeuille zal worden ondergebracht in een nieuwe vennootschap die eigendom wordt van de Esperion Groep.
De onderteking van het contract: v.l.n.r. Onno Andriesen, Joop Andriesen, John van der Klei en Henk Koppejan (Esperion).

Reageer op dit artikel