nieuws

Amsterdamse co-assurantiemarkt verder op kleinere beursvloer

Archief

Een zestal middelgrote Amsterdamse makelaars heeft een werkgroep geformeerd die streeft naar het voortzetten van de Amsterdamse co-assurantiebeurs. De huur van het huidige beursgebouw aan de Strawinskylaan is per 1 januari 2004 opgezegd.

“We willen voor 17 februari een plan klaar hebben, waar in de ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB) half mei een besluit over moet worden genomen. Maar het is 100% zeker dat er een beursvloer blijft bestaan”, zegt werkgroepvoorzitter Michiel Bredius, directeur van makelaar Klap-Des Bouvrie & Bredius.
De Werkgroep tot behoud van de Co-assurantiemarkt in Amsterdam streeft naar een openstelling van een ontmoetingsplaats op de maandag- en woensdagmiddag. “Dan moet er gelegenheid zijn voor het sluiten van de meer complexe transacties. Straks kan met het elektronische systeem van Riskclick 70% tot 80% van alle zaken worden afgehandeld. In de rest van de gevallen blijft persoonlijk contact nodig.”
In de werkgroep hebben naast de makelaars inmiddels ook verzekeraars, experts en advocaten plaatsgenomen. “We krijgen veel positieve reacties”, zegt Bredius, die zegt al een locatie voor de ‘deeltijdbeurs’ op het oog te hebben.

Reageer op dit artikel