nieuws

Amicon-medewerker verzint tv-spot

Archief

Gert Gerberink, adviseur in de Amicon-winkel in Winterswijk, verzon voor commercieel directeur Henk Ramautar een tv-spot. In deze spot die vorig maand negentig keer werd uitgezonden, figureert hij samen met zijn elfjarige zoon Kay.

Hoe dat zo?
Je kent natuurlijk onze tv-spots met het slogan ‘We worden echt hartstikke beroemd dankzij onze medewerkers’. Henk Ramautar had bedacht om medewerkers te vragen hier een vervolgspot op te verzinnen.
Zoiets doe je wel vaker?
Nee, ik had nog nooit iets dergelijks gedaan, maar ik vond het leuk er over na te denken. Omdat in de spots politiek, sport en vervoer al aan de orde waren geweest, dacht ik aan iets cultureels: theater of museum. Zo kwam ik op het idee van een wassenbeeldenmuseum vol beelden met Amicon-shirts aan.
Verrast dat jouw idee won?
Nou en of! Er waren tachtig inzendingen en daarvan vond het reclamebureau er slechts vijf bruikbaar. Wel heeft het bureau mijn idee aangepast. Toen ze me vroegen of ik in de spot wilde figureren als museumbezoeker, vond ik het helemaal fantastisch. Ik mocht een figurant meenemen en dacht uiteraard gelijk aan Kay.
Dat Madame Tussaud meewerkte!
Ja, dat vond ik ook verrassend. Ik had me een paar wassen beelden in een studio voorgesteld. De meeste beelden mochten echter, in verband met het merkenrecht, niet herkenbaar zijn. En koningin Beatrix mag natuurlijk ook niet worden gefilmd met Amicon-shirt aan. In de spot is uitsluitend Gandhi herkenbaar.”
Hoe vond je de opnamen?
Het is geweldig om mee te maken hoe zo’n spot wordt gemaakt en het was fantastisch om er aan mee te doen. Het is op zich al bijzonder om op een avond in Madame Tussaud te zijn. Ik was daar overigens in geen jaren geweest. We mochten er vrij rond lopen. Kay vond het helemaal fantastisch. Hij was nog nooit in donker Amsterdam geweest.
Word je herkend?
Niet van de spot, die gaat te snel. Wel waren er artikelen in lokale dagbladen met mijn foto er bij. Mensen die mij kennen, zoals klanten in de winkel en mensen in mijn woonplaats Enschede, hebben dat gelezen en beginnen er over. Kay heeft er op school een spreekbeurt over gehouden, compleet met video en krantenknipsels.
Gert Gerberink (rechts) met Henk Ramautar (links) in Madame Tussaud. Op dit moment zendt Amicon geen tv-spots uit. Het is niet bekend wanneer de spot weer wordt uitgezonden.

Reageer op dit artikel