nieuws

Amicon groep heeft een hartluchtbrug naar Pisa

Archief

Verzekerden van Amicon en Geové RZG kunnen voor een bypass of een hartklepoperatie ook terecht in de Italiaanse stad Pisa.

Vanaf begin deze maand kunnen vier particuliere- en ziekenfondsverzekerden van Geové RZG en Amicon (beide Amicon groep) een hartklepoperatie of een bypass ondergaan in het academisch ziekenhuis in Pisa. Zij worden daar geopereerd door een Nederlandse en een (Nederlands sprekende)Italiaanse cardioloog die tot voor kort in het Academisch Ziekenhuis Groningen werkten. In Pisa kunnen de verzekerden binnen drie weken worden behandeld. Voor velen is het alternatief – uiteraard met uitzondering van spoedgevallen – een wachtlijst van gemiddeld enkele maanden.
De verzekerden zullen veertien dagen in Pisa blijven en daar al beginnen met de revalidatie. Zij mogen een begeleider meenemen. Deze kan bij hen op de ziekenhuiskamer slapen.
Het staat nog niet vast hoe het met de kostenvergoeding gaat. “Het uitgangspunt is, dat het voor de verzekerden zo goedkoop mogelijk is”, zegt Jeannet Kooi, woordvoerster van de Amicon groep. Het staat dus ook nog niet vast dat de Amicon groep de reiskosten van de begeleiders betaalt en of hierbij eventueel onderscheid zal worden gemaakt tussen ziekenfondsverzekerden met en zonder aanvullende dekking.

Reageer op dit artikel