nieuws

Amev vernieuwt spaarhypotheek

Archief

Amev heeft zijn spaarhypotheek nieuw leven ingeblazen. Op verzoek van het intermediair is een vernieuwd product in het assortiment opgenomen.

De vernieuwde spaarhypotheek, die begin deze week werd toegestuurd aan vijfduizend tussenpersonen, kent een aantal voordelen ten opzichte van zijn (flexibele) voorganger die sinds begin 2000 uit de gratie was geraakt.
Zo is de premiestelling met zo’n 10% aangescherpt, hetgeen wordt gefinancierd uit een lagere provisie voor het intermediair, aldus een woordvoerder. Toch krijgt het intermediair nog “een royale vergoeding voor de bemiddeling”, aldus Amev. De afsluitprovisie bedraagt 2% (over lening én verzekering); een doorlopende of opbouwprovisie is niet mogelijk.
De automatische premie-incasso wordt verzorgd door de maatschappij. Een mogelijkheid is ingebouwd om op het moment van renteherziening kosteloos te switchen naar een beleggingspolis of een garantieverzekering.
Voor het intermediair heeft Amev in totaal vier opleidingsdagen georganiseerd in Dordrecht (19 juni), Eindhoven (26 juni), haarlem (27 juni) en Zwolle (30 juni). De opleiding bestaat uit twee dagdelen van elk drie uur.

Reageer op dit artikel