nieuws

Amev kiest met nieuw pakket voor particuliere prijskoper

Archief

Op het gebied van schadeverzekeringen is prijskopen aan de orde van de dag, zo stelt Amev bij de introductie van haar Multivoordeel Pakket voor particulieren. “We gaan niet inleveren op kwaliteit, maar wel wat aan de prijs doen”, zo heeft zij het intermediair in een mammoet-informatiemap voorgehouden.

Amev noemt deze introductie enigszins hoogdravend “één van de belangrijkste productinnovaties in de schademarkt”. In een brief aan het intermediair stelt directeur Edzo Doeve: “Als eerste grote intermediairmaatschappij bieden we pakketkorting op schadeverzekeringen”.
Het Multivoordeel Pakket is begin deze maand in de markt gezet. Amev had al een pakketverzekering onder de naam Combinatiepakket. Deze is in feite vernieuwd en omgedoopt. Het Multivoordeel Pakket voorziet onder meer in een kortingsregeling, die een maximum van 12% kent.
De verzekeringen zijn verdeeld in zes rubrieken: wonen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, verkeer, recreatie en overige producten. Wanneer de klant bij twee rubrieken een verzekering onderbrengt, levert dat een korting van 3% op het totale premiebedrag op. Bij het benutten van drie rubrieken is dat 6%, bij vier 9% en bij vijf het maximum van 12%; de rubriek overige producten (gezins- en persoonlijke ongevallenverzekering) levert geen extra korting op. “De korting die men verkrijgt op basis van de overige rubrieken wordt echter ook berekend over deze verzekeringen”, aldus Amev.
Het nieuwe pakket kent alleen premiebetaling per maand of per jaar. Bij maandbetaling geldt een toeslag van 3%. De provisieregeling voor het intermediair is niet gewijzigd.
Schoenendoos
Om het nieuwe pakket te ondersteunen wordt er in het najaar een bijzondere actie gehouden: de Nationale Schoenendoos Dagen. Gedurende de maand september worden consumenten via radioreclame en advertenties opgeroepen om met hun schoenendozen vol polissen naar de tussenpersoon te gaan. Op de tijdelijke website www.schoenendoosdagen.nl komen de namen van de tussenpersonen die zich vóór 1 mei bij Amev als deelnemer aan de actie hebben aangemeld.
De consument kan in het najaar met zijn schoenendoos vol polissen bij het intermediair terecht.

Reageer op dit artikel