nieuws

Amev-consulenten kiezen voor werk

Archief

De nog zeventig Amev-consulenten zijn akkoord gegaan met hun integratie in concerngenoot de Verzekerings Unie (170 loondienstadviseurs). Hun vaste salaris wordt ingeruild voor beloning op provisiebasis (zie ook AM 24, pag. 5).

Volgens vakbond De Unie hadden de Amev-consulenten geen keus. “Ze vinden de beloningsregeling niet goed, maar het alternatief was opheffing van hun organisatie. Ze hebben gekozen voor behoud van werkgelegenheid.”
Volgens Unie-bestuurder Gerwin van der Lei heeft het eindbod van Amev wel voor een verzachting van de pijn gezorgd. “In het oorspronkelijke voorstel zouden de loondienstagenten een terugverdienperiode hebben van tien jaar, dat is nu teruggebracht naar vier jaar. Daarnaast wordt de nieuwe beloningsregeling getrapt ingevoerd.”

Reageer op dit artikel