nieuws

Amev-Ardanta weet groei vast te houden

Archief

Amev-Ardanta (Fortis) heeft ook vorig jaar de groei erin kunnen houden. De uitvaartdochter van het Fortis-concern boekte autonoom een groei in brutopremie van 11%. De nieuwe productie nam toe met 19%.

De brutopremie van het Enschedese uitvaartbedrijf groeide vorig jaar met 11% naar e 23,5 (21,1) mln. De nieuwe productie, uitgedrukt in verzekerd bedrag, nam toe tot e 69 (58) mln. Het aandeel daarin van het intermediair groeide licht tot 54% (53%).
Het totale verzekerd kapitaal van de uitvaartportefeuille groeide naar e 850 (794) mln. De portefeuille omvatte eind vorig jaar 444.000 polissen, een stijging van 41.000 polissen.
Nog dit jaar wordt de uitvaartportefeuille (55.000 polissen) van De Amersfoortse overgedragen aan Amev-Ardanta, goed voor een brutopremie-omzet van e 3 mln. Deze overdracht past in het beleid van moederbedrijf Fortis om alle natura-uitvaartactiviteiten te concentreren in Enschede. Het Fortis-concern zou goed zijn voor in totaal 1,4 miljoen uitvaartpolissen en een brutopremie-omzet van e 66 mln per jaar.

Reageer op dit artikel