nieuws

Amersfoortse doet portefeuille Overige varia over aan Amev

Archief

De Amersfoortse draagt haar portefeuille Overige varia later dit jaar over aan zusterbedrijf Amev.

De overdracht past in het beleid dat De Amersfoortse zich binnen Fortis ASR gaat specialiseren in inkomensverzekeringen. De portefeuille omvat de branches auto, brand, aansprakelijkheid, recreatie en evenementen. In totaal gaan 260.000 polissen over naar Amev. Arbeidsongeschiktheids- en zorgverzekeringen blijven buiten de overdracht, die naar verwachting in het vierde kwartaal zijn beslag zal krijgen.
De veertig medewerkers van De Amersfoortse, die betrokken zijn bij de portefeuille Overige varia, zullen in dienst treden van Amev.
Benoemingen
Jos Baeten wordt per 1 juli directievoorzitter van De Amersfoortse. Hij neemt die functie over van Frans Roemen, die tot zijn pensionering volgend jaar groepsstafdirecteur Organisatie wordt bij Fortis ASR. Baeten is in de hoofddirectie van het concern tevens portefeuillehouder Zorg.
Door de vorming van een gezamenlijke backoffice voor Amev, Stad Rotterdam en Woudsend is bij Fortis ASR een gecombineerd directieteam Operaties gevormd onder leiding van Peer van Harten. Als directieleden zijn benoemd Theo Pluijter (Schade/Zorg), Hugo van Vledder (Leven Individueel) en Hans Duijn (Leven Collectief).

Reageer op dit artikel