nieuws

Amersfoortse advocaten verder met letselbureau Kloppenburg

Archief

Twee Amersfoortse advocatenkantoren hebben zich ontfermd over het gefailleerde letselschadebureau Kloppenburg in Hoevelaken. De vijftien overgebleven werknemers kunnen daar aan de slag blijven.

Het gaat om de advocatenkantoren Sap-De Witte-Roth en Marxman die gezamenlijk een oplossing hebben gevonden. Om de draad zo goed mogelijk te kunnen oppakken, is besloten dat het bureau voorlopig zijn activiteiten voortzet onder de naam Kloppenburg vanuit het bestaande kantoorpand in Hoevelaken.
Het letselschadebureau werd op 29 mei failliet verklaard. Curator Van der Meijden is de daaropvolgende drie weken intensief bezig geweest om een doorstart van het kantoor mogelijk te maken. Aanvankelijk werd ook gesproken met de landelijk verspreide kantoren van de Nationale Letsel Telefoon (NLT), bij welke organisatie Kloppenburg was aangesloten. Met een ‘regionale oplossing’ zou evenwel meer aan het belang van het personeel tegemoet worden gekomen.
Instituut
Als overnemende partij fungeert nu het Nederlandse Letselschade Instituut BV i.o., met als aandeelhouders Marxman Holding BV, Mr. M.J. de Witte Advocaten BV en J.F. Roth Holding BV i.o. Deze aandeelhouders leveren ook de directieleden voor het instituut.
Curator Van der Meijden is tevreden over de bereikte oplossing “waarmee naast het belang van de boedel en van het personeel het belang van alle cliënten van het gefailleerde bedrijf maximaal is gediend”.

Reageer op dit artikel