nieuws

Amedia nieuwe naam voor ASN en ACT

Archief

Systeemhuizen ACT (ING) en ASN (Aegon) opereren voortaan samen onder de naam Amedia. De fusie tussen beide bedrijven wordt naar verwachting over enkele weken definitief.

Behalve de naam wil ASN-directeur Kees van der Geer nog niet veel kwijt over de nieuwe combinatie, die zo’n 180 medewerkers telt en 3.500 assurantiekantoren bedient. “De fusie is juridisch gezien nog geen feit. Daarom kunnen we de details nog niet bekendmaken.” De ‘a’ van Amedia verwijst naar zowel ACT als ASN. “Media verwijst naar de intermediaire markt, maar ook naar de middelen die wij aan het intermediair beschikbaar stellen.” Het logo is in de vorm van een brug tussen de twee a’s.
Volgens Van der Geer zullen er geen gedwongen ontslagen vallen; Amedia zal wel op één locatie worden gehuisvest. Of dat zal zijn in Den Haag (ACT), Hoofddorp (ASN) of een nieuwe locatie, is nog niet duidelijk. NN en Aegon houden elk 50% van de aandelen in de nieuwe onderneming.
Voor de gebruikers verandert er niet veel. De huidige Windows-productlijnen van ACT (Diamant) en ASN (Assis) blijven bestaan. “Wel gaan we de verkoop van de DOS-producten staken”, aldus Van der Geer. “Die producten blijven we nog wel ondersteunen; er is nog een substantieel deel van onze klanten dat daarvan gebruik maakt.” De fusie is vooral gericht op het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor ketenintegratie.

Reageer op dit artikel