nieuws

Ambtenaren sparen verlof

Archief

Ongeveer 110.000 rijksambtenaren kunnen sinds kort gaan sparen voor een periode van extra verlof.

De rijksoverheid heeft daartoe met de Rabobank – al uitvoerder van het betalingsverkeer van het Rijk – een tienjarige overeenkomst getekend, met een optie voor nog vijf jaar. Rabo Verlofsparen, vorig jaar al geïntroduceerd, maakt sparen en beleggen met de gelden mogelijk.
Ambtenaren kunnen jaarlijks 10% van hun brutojaarsalaris, vermeerderd met vakantiegeld, reserveren. Het gereserveerde bedrag kan niet meer dan 100% van een jaarsalaris bedragen.
Levensloop
Overigens heeft werkgeversorganisatie MKB Nederland zich onlangs sterk uitgesproken tegen een nieuwe levensloopregeling, zoals voorgesteld door het demissionaire kabinet. MKB noemt twee bezwaren voor werkgevers: administratieve lasten en vervangingsproblemen. Anderzijds zouden werknemers met veel opgebouwde verlofrechten onaantrekkelijk worden voor nieuwe werkgevers.
MKB Nederland zegt het plan voor de levensloopregeling in de Sociaal-Economische Raad te zullen boycotten. Volgens dit plan gaan regelingen voor verlofsparen (zie hierboven) op in de levensloopregeling.

Reageer op dit artikel