nieuws

Allianz zoekt ziektekostenpartner

Archief

Allianz praat met een aantal zorgverzekeraars over samenwerking op ziektekostengebied en overdracht van de ziektekostenportefeuille. Gesprekken met Agis zijn op niets uitgelopen.

De Allianz Nederland Groep – die in maart van dit jaar ontstond uit Royal Nederland en de Zwolsche Algemeene – heeft een ziektekostenportefeuille van ongeveer 55.000 polissen met een brutopremie-inkomen van circa e 95 mln. De portefeuille is ingebracht door de Zwolsche Algemeene. Royal was in 2002 al gestopt met de ziektekostenbranche. “Met het oog op de toekomstige basisverzekering is de portefeuille te klein”, zegt woordvoerder Frank Fransen. “Over een oplossing praten we met een aantal zorgverzekeraars.” Allianz zoekt een zorgverzekeraar die de portefeuille wil overnemen en wil voorts – al dan niet onder eigen label – voor de ziektekosten- en ziekenfondsproducten van die verzekeraar gaan bemiddelen. Fransen wil niet zeggen waarom de gesprekken met Agis zijn stukgelopen en met welke verzekeraars nu wordt gepraat. Agis wil alleen kwijt dat “een bod is gedaan dat Allianz niet heeft geaccepteerd”.
Allianz heeft met de vakbonden afgesproken dat het Sociaal Plan wordt verlengd. Het Sociaal Plan heeft betrekking op consequenties van de integratie van Royal en Zwolsche Algemeene.

Reageer op dit artikel