nieuws

Allianz wil af van ziektekosten

Archief

Allianz Nederland doet zijn ziektekostenportefeuille in de verkoop, maar van concrete gegadigden is geen sprake. Een poging om de portefeuille te slijten aan Agis is op niets uitgelopen.

De ziektekostenportefeuille van Allianz Nederland is zwaar verliesgevend. Begin dit jaar liet topman Henri van Lent weten er een hard hoofd in te hebben of het bedrijfsonderdeel überhaupt wel renderend kan worden gemaakt. Het besluit om tot verkoop over te gaan, is de “concrete oplossing” die Van Lent toentertijd al had aangekondigd.
Hoewel het concern pogingen blijft ondernemen om nieuwe koopkandidaten te vinden, valt volgens de vakbonden niet te verwachten “dat dit op zeer korte termijn plaatsvindt”. De portefeuille medische varia van Allianz telde vorig jaar e 110 (101) mln brutopremie.
De gezamenlijke vakorganisaties hebben overigens overeenstemming bereikt met Allianz Nederland over een verlenging van het Sociaal Plan voor medewerkers van het overgenomen Zwolsche Algemeene.

Reageer op dit artikel