nieuws

Allianz integreert woonlastenpolis in nieuwe hypotheek

Archief

Allianz heeft de Design Protection Hypotheek gelanceerd, een product waarin standaard een premievrije aov-dekking is opgenomen. Geldgever is Atlas Funding (GMAC).

“Wij betalen de eerste tien jaar de premie”, licht Allianz toe. “Het volledige rentebedrag komt voor aftrek in aanmerking, omdat de fiscus de polis beschouwt als onlosmakelijk verbonden met de lening.” Van de Belastingdienst is een zogeheten ruling verkregen, die inhoudt dat alle klanten met deze hypotheek de volledige hypotheekrente in aftrek kunnen brengen. Na de eerste tien jaar kan de klant de polis voortzetten en zelf de premie betalen.
“Momenteel is het gebruikelijk om een losse arbeidsongeschiktheidsdekking tegen koopsom naast de hypotheek aan te bieden. Dergelijke constructies zijn door de Consumentenbond en Independer regelmatig onder vuur genomen vanwege de hoge kosten, de ondoorzichtigheid en de vele uitsluitingen in combinatie met een beperkte dekking. Wij hebben voor bovengenoemde bezwaren nu het juiste antwoord met bovendien gelijkblijvende nettolasten voor de consument”, vindt Allianz. De maatschappij geeft op de Design Protection Hypotheek tijdelijk 0,1% rentekorting.
Voorwaarden
De aov-dekking garandeert na een jaar ziekte een uitkering van _ 600 per maand. Het maximaal uit te keren bedrag is _ 100.000. De voorwaarden volgen de nieuwe WIA richtlijnen: er wordt uitgekeerd zodra het loonverlies groter is dan 35% en er recht is op de regeling WGA of IVA.

Reageer op dit artikel